sportdivat

Több ezer termék kedvenc márkádból

Nike Ruházat - Nike Kabát

Nike Gyerek Kabát

A gyerek kabát az egyik legkorábbi ruhadarab az emberiség történelmében. A hűvösebb évszakokban megszokott viseletünk a hőmérsékleti komfortzóna megtartásához.

Az első történelmi gyermek kabát leletet a mai Irán területén találták, amelyet még az ókori Perzsiában hordtak. A korai középkorban még térd- vagy lábszárközépig ért, a XX. századra már elérte a mostani hosszúságát, bár az 1970-es években újra divatba hozták a maxi hosszúságú kabátot.

A gyerek dzseki – amely a francia jaquette szóból származik – rövidebb hosszúságú, mint a kabát, de a funkciója ugyanaz. A XX. században főleg a pilóták és a katonák viselete volt (bomber dzseki), de aztán fokozatosan beépült a mindennapi öltözékbe a civil életben is.

A gyerek mellény keletről jött be Európába a XVII. században, először Angliába, majd Franciaországban is megjelent. Arisztokratikus viseletnek számított a XIX. század közepéig, majd több területen is megjelent. A XX. században több munkahelyen is egyenruhaként használták illetve a vadászok közkedvelt ruhadarabja lett.

 A Nike gyerek kabát, gyerek dzsekik, gyermek mellény a 90-es években lett keresett, egyre több modell került be a kínálatba.

A gyerek kabátok és dzsekik fazonja lehet szűkítettebb vagy bővebb, cipzáras, oldalsó és belső zsebekkel ellátott, és a legtöbbször kapucnival kibővített.

A gyermek kabátokon a leggyakrabban megjelenített motívum a „swoosh”, azaz a „pipa”, amely kis méretben a mellrészen helyezkedik el. Az Air Jordan termékcsalád is tartalmaz kiváló minőségű dzsekiket.

Az utcán és a sportban (futás, futball) használt gyerek dzseki külső része poliészterből készül, a belső rész általában textil vagy pamut. A téli használatra gyártott gyerek kabátokban kacsa- vagy libatoll töltet is van a megfelelő hőérzet megtartásához hideg időben.

A sportolásra is használt Nike gyerek kabát nagy százalékban poliészterből készül DRI-FIT nedvességelvezető technológiával. Az utcai gyerek kabát külső résznél sokszor használnak STORM-FIT technológiát a vízállóság és szélállóság miatt, a belső résznél THERMA-FIT technológiát a melegentartás miatt. 

GARANCIA
icon box1 15 NAPOS CSERE ÉS PÉNZVISSZAFIZETÉSI GARANCIA!
Személyes átvétel
icon box2

SZEMÉLYES ÁTVÉTELI LEHETŐSÉG 600 HELYSZÍNEN.

Bővebb információ

házhozszállítás
icon box3

INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁST BIZTOSÍTUNK 15.000.- Ft felett