sportdivat

Több ezer termék kedvenc márkádból


Short

Méretek: XL
Változat alap ára:13999 Ft
Alapár áfával együtt:
Ár: 12099 Ft

Nike Ruházat - Nike Short

Nike Férfi Rövidnadrág

A short a férfiak és a nők által is hordott legfeljebb a térdig érő, a teljes lábszárat szabadon hagyó ruhadarab. Általában meleg időben vagy éghajlatilag olyan helyen hordják, ahol fontos a kényelem és a szellőzés.

Európa nagy részén és Amerikában a XIX. században és a XX. század elején a fiatal fiúk viselete volt főleg iskolai formaruhaként a short. Az 1930-as években már a férfiak és a nők is elkezdték viselni alkalmi viseletként sport vagy kültéri tevékenységek során.

A II. világháború idején a trópusi helyeken szolgáló katonák viselhettek rövidnadrágot. A XX. század végére már társadalmilag elfogadottá vált a rövidnadrágok használata a nyári időszakban a férfiak és a nők számára is.

Néhány országban már a munkahelyeken és a hivatalos összejöveteleken is hordhatnak a férfiak rövidnadrágot, ilyen hely a Dél-Afrikai Köztársaság, Bermuda, Ausztrália és Új-Zéland.

A rövidnadrágnak több fajtáját is ismerjük, a basic short, a bermuda, a fitneszshort, a szörfnadrág, a sokzsebes (cargo) nadrág, a futóshort, a kerékpáros short, a tornanadrág, a forró nadrág és a farmer rövidnadrág.

A Nike férfi rövidnadrág a 80-as évektől érhető el, bár sokáig a sport területén használták.

A Nike férfi short utcai és szabadidős viseletnél bővebb, zsebbel ellátott fazonnal rendelkezik. A futball- és a kosárlabdashortok zseb nélkül készülnek, belső hálós betéttel is el vannak látva. A technikai shortok testhezállóak, a futónadrágok hátsó, cipzáras zsebbel vannak ellátva.

A sportolásra is használt Nike férfi short nagy százalékban poliészterből készül DRI-FIT nedvességelvezető technológiával.  

GARANCIA
icon box1 15 NAPOS CSERE ÉS PÉNZVISSZAFIZETÉSI GARANCIA!
Személyes átvétel
icon box2

SZEMÉLYES ÁTVÉTELI LEHETŐSÉG 600 HELYSZÍNEN.

Bővebb információ

házhozszállítás
icon box3

INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁST BIZTOSÍTUNK 15.000.- Ft felett