sportdivat

Több ezer termék kedvenc márkádból


T-Shirt

Nike Ruházat - Nike T-Shirt

A T-shirt – bár akkor még nem úgy hívták -  a XIX. században lett állandóan használt ruhadarab. Alsóneműként használták először. 1898-ban a spanyol-amerikai háborúban rendszeresítették az amerikai haditengerészetnél egységesen viselhető fehér, pamut rövid ujjú pólóként.

Hamar elterjedt a különböző iparágakban – beleértve a mezőgazdaságot is – alsó munkaruházatként. A ruhadarab a t-shirt elnevezést 1920-ban kapta az ujjakkal lezárt „T” forma miatt, a szó be is került a hivatalos amerikai-angol szótárba.

Az első nyomtatott pólót 1939-ben gyártották le. A t-shirt akkor lett a legnépszerűbb az egész világon, amikor Marlon Brando abban játszotta végig a „Vágy villamosa” című filmet. Innentől már nem alsóruházatként kezelték, hanem egy különálló ruhadarabként.

A 60-as és 70-es években a póló az önkifejezés eszközévé vált, a különböző politikai és pop-kultúra művészeti szlogenek és képek hordható művészetté tették a t-shirt-öt. A kerek nyak mellett megjelentek a V-nyakú pólók is.

A Nike pólók fazonja lehet „slim”, amely szorosabb, testhezállóbb, és lehet egyenes állású, amely bővebb, lezserebb fazon.

A t-shirtökön a leggyakrabban megjelenített motívum a „swoosh”, azaz a „pipa”, amely különböző méretekben szokott szerepelni. A „Just do it” szlogen pedig már lassan 30 éve hódít. A fiatalok körében a viccesebb képekkel, jól hangzó szlogenekkel és az Air Max feliratokkal készült pólók a „menők”. Az Air Jordan termékcsalád is tartalmaz kiváló minőségű pólókat.

Az utcán és szabadidőben hordott t-shirtök pamutból készülnek, amelyek kellemes érzetet adnak a bőrnek. Kisebb százalékban poliészterrel is szokták keverni az anyagot, amely a rugalmasságot biztosítja.

A sportolásra is használt pólók nagy százalékban poliészterből készülnek DRI-FIT nedvességelvezető technológiával. A gyártási technológia segítségével az anyag puha, folyamatos kényelmet ad, a bőr szellőzését elősegíti és a lehető leggyorsabban szárad. Ezek általában az utcán is hordható modellek, amelyek híres sportolók monogramjával vagy a kedvenc focicsapat logójával vagy nemzeti címerével vannak ellátva.

GARANCIA
icon box1 15 NAPOS CSERE ÉS PÉNZVISSZAFIZETÉSI GARANCIA!
Személyes átvétel
icon box2

SZEMÉLYES ÁTVÉTELI LEHETŐSÉG 600 HELYSZÍNEN.

Bővebb információ

házhozszállítás
icon box3

INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁST BIZTOSÍTUNK 15.000.- Ft felett