sportdivat

Több ezer termék kedvenc márkádból


Galléros

Méretek: SL
Változat alap ára:19999 Ft
Alapár áfával együtt:
Ár: 9999 Ft

NIKE ADV SOLID POLO Férfi Rövid ujjú póló

Nike Férfi Galléros Póló

Méretek: XXLXL
Változat alap ára:20999 Ft
Alapár áfával együtt:
Ár: 15999 Ft
Méretek: S
Változat alap ára:24499 Ft
Alapár áfával együtt:
Ár: 22499 Ft
Méretek: XXLMS
Változat alap ára:15999 Ft
Alapár áfával együtt:
Ár: 11199 Ft
Méretek: S
Változat alap ára:23999 Ft
Alapár áfával együtt:
Ár: 18999 Ft

Nike Ruházat - Nike Galléros Póló

A galléros póló hagyományos megjelenése az ing gallér, két vagy három gomb és opcionálisan egy zseb, de sokszor gyártják zseb nélkül is. Kötött termékek általában pique pamutból, ritkábban selyemből, merinó gyapjúból vagy szintetikus szálakból készülnek.

Mint sok ruházati termék a pique póló használata is a sport irányából indult el, konkrétan a tenisz, a golf, a vízilabda és a lovaspóló világából.

1920-ban - bár előtte hosszú ujjú változatban használva volt a korábban említett sportokban – Lewis Lacey kanadai születésű lovaspóló játékos a sportruházat súlyának és merevségének megváltoztatására megtervezte és gyártani kezdte az első galléros pólókat hímzett logóval és egy lovaspóló játékos sziluettjével.

1926-ban René Lacoste francia hétszeres Grand Slam-bajnok teniszező szintén megtervezte a sportban szerzett tapasztalatai alapján az első fehér, pique pamutból készült pólót, amelyet az US Open-en maga is viselt. 1927-ben egy hímzett „krokodil” is rákerült a pólókra. 1930-ban a vízilabdások is átvették a viseletet. 1933-ban már egész Európában és Észak-Amerikában is forgalomba került. 1950-től hivatalos teniszviseletnek számított, majd a golfban is standarddé vált.

1972-ben Ralph Lauren bevezette a divat világába a „piké póló”-t is saját kollekciójával, ezáltal még jobban erősödött eddig is széleskörű népszerűsége. Az eddig megszokott anyagösszetétele is bővült poliészterre, poliészter-pamut keverékre és fényesített pamutra. A dekoltázs része is nagyobb lett, már három vagy négy gombbal ellátva, a gallér rész kétrétegű bordás pamutból készült.  

A 80-as és 90-es években a galléros pólót már munkaruhaként is használták a high-tech iparban, a kiskereskedelmi cégeknél, karbantartó vagy csomagszállító cégeknél. A világon sok iskolában egyenruhaként is hordják.

Az utcán és szabadidőben hordott Nike pique pólók pamutból készülnek, amelyek kellemes érzetet adnak a bőrnek. Kisebb százalékban poliészterrel is szokták keverni az anyagot, amely a rugalmasságot biztosítja.

A sportolásra is használt galléros pólók nagy százalékban poliészterből készülnek DRI-FIT nedvességelvezető technológiával. A gyártási technológia segítségével az anyag puha, folyamatos kényelmet ad, a bőr szellőzését elősegíti és a lehető leggyorsabban szárad. Ezek általában az utcán is hordható modellek, amelyek híres sportolók monogramjával vagy a kedvenc focicsapat logójával vagy nemzeti címerével vannak ellátva.

A vásárlók és az internetes megrendelők a minőség ismeretével és ismerőseik ajánlásával méltán válasszák maguknak a Nike galléros pólókat sportolásra és utcai viseletre.

GARANCIA
icon box1 15 NAPOS CSERE ÉS PÉNZVISSZAFIZETÉSI GARANCIA!
Személyes átvétel
icon box2

SZEMÉLYES ÁTVÉTELI LEHETŐSÉG 600 HELYSZÍNEN.

Bővebb információ

házhozszállítás
icon box3

INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁST BIZTOSÍTUNK 15.000.- Ft felett