sportdivat

Több ezer termék kedvenc márkádból

Nike Ruházat - Nike Kabát

Nike Férfi Kabát

A kabát az egyik legkorábbi ruhadarab az emberiség történelmében. A hűvösebb évszakokban megszokott viseletünk a hőmérsékleti komfortzóna megtartásához.

Az első történelmi kabát leletet a mai Irán területén találták, amelyet még az ókori Perzsiában hordtak. A korai középkorban még térd- vagy lábszárközépig ért, a XX. századra már elérte a mostani hosszúságát, bár az 1970-es években újra divatba hozták a maxi hosszúságú kabátot.

A dzseki – amely a francia jaquette szóból származik – rövidebb hosszúságú, mint a kabát, de a funkciója ugyanaz. A XX. században főleg a pilóták és a katonák viselete volt (bomber dzseki), de aztán fokozatosan beépült a mindennapi öltözékbe a civil életben is.

A mellény keletről jött be Európába a XVII. században, először Angliába, majd Franciaországban is megjelent. Arisztokratikus viseletnek számított a XIX. század közepéig, majd több területen is megjelent. A XX. században több munkahelyen is egyenruhaként használták illetve a vadászok közkedvelt ruhadarabja lett.

A Nike kabát, férfi bomber dzseki, nike mellény a 90-es években lett keresett, egyre több modell került be a kínálatba.

A Nike férfi kabátok és dzsekik fazonja lehet szűkítettebb vagy bővebb, cipzáras, oldalsó és belső zsebekkel ellátott, és a legtöbbször kapucnival kibővített.

A kabátokon a leggyakrabban megjelenített motívum a „swoosh”, azaz a „pipa”, amely kis méretben a mellrészen helyezkedik el. Az Air Jordan termékcsalád is tartalmaz kiváló minőségű dzsekiket.

Az utcán és a sportban (futás, futball) használt férfi dzsekik külső része poliészterből készül, a belső rész általában textil vagy pamut. A téli használatra gyártott férfi kabátokban kacsa- vagy libatoll töltet is van a megfelelő hőérzet megtartásához hideg időben.

A sportolásra is használt Nike férfi kabát nagy százalékban poliészterből készül, DRI-FIT nedvességelvezető technológiával. Az utcai kabát külső résznél sokszor használnak STORM-FIT technológiát a vízállóság és szélállóság miatt, a belső résznél THERMA-FIT technológiát a melegentartás miatt.

A vásárlók és az internetes megrendelők a minőség ismeretével és ismerőseik ajánlásával méltán válasszák maguknak a Nike férfi kabátokat, dzsekiket és mellényeket sportolásra és utcai viseletre. 

GARANCIA
icon box1 15 NAPOS CSERE ÉS PÉNZVISSZAFIZETÉSI GARANCIA!
Személyes átvétel
icon box2

SZEMÉLYES ÁTVÉTELI LEHETŐSÉG 600 HELYSZÍNEN.

Bővebb információ

házhozszállítás
icon box3

INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁST BIZTOSÍTUNK 15.000.- Ft felett