sportdivat

Több ezer termék kedvenc márkádból


Labdák

Méretek: 5
Változat alap ára:13999 Ft
Alapár áfával együtt:
Ár: 12999 Ft

Nike Labda

A nike labda kisméretű, kerek, általában gömb alakú sportszer, sok sportág elengedhetetlen kelléke.

Már i.e. 2500 körül játszottak labdajátékokat az ősi Kínában és Egyiptomban. A labdák kezdetben állatbőrből, állati hólyagokból vagy parafából készítették. A gumiból készült labda csak a XVI. század után terjedt el, mert Amerika felfedezése előtt az európaiak nem ismerték a kaucsukot.

A XX. század során elég sok új és változatos labdajáték alakult ki az amerikai futballtól a vízilabdáig. Minden sportnál hivatalosan meg van határozva a labda mérete és tulajdonságai. A nemzetközi mérkőzéseken használt nike futball labda minőségi szempontból a FIFA előírásainak kell, hogy megfeleljen. Ezek a nike labdák első körben laboratóriumi tesztelésen mennek át, majd profi játékosok tesztelik valós környezetben.

Az 5-ös méretű futball nike labdák kerülete 68,5 – 69,5 cm, súlya 420 és 450 gramm között mozog, maximális vízfelvétele a 10% -os súlynövekedést engedélyezi. Általában 32 panelből varrják, a szintetikus anyagúakat géppel, a bőrből készülteket kézzel. Méretben 3-as, 4-es és 5-ös méreteket különböztetünk meg.

A kosárlabda ősi változatát már játszották a maják, az aztékok és a mexikói olmékok is. A mai játékot 1891-ben alakították ki az USA-ban. A kosárlabda készülhet bőrből és szintetikus anyagokból is, főleg a kültéri pályán használtak. A legkisebb gyerek kosárlabda 3-as (kerület 55-58 cm, súly 310-330 gr), a nagyobb gyerekeké 5-ös (kerület 66-73 cm, súly 450-500 gr), a női 6-os (kerület 72,4-73,7 cm, súly 510-567 gr), a férfi 7-es méretű (kerület 74,9-78 cm, súly 567-680 gr).    

A Nike futball labda elég közkedvelt a sportot szeretők körében. Néhány prémium kategóriás modell bőrből készül kézzel varrva, de a legtöbb labda műbőr, poliészter, polietilén és poliuretán anyagokból van géppel varrva. A hivatalos mérkőzéslabdákat az olasz, a spanyol és az angol bajnokságban használják és a Copa America is Nike labda használó.

A Nike kosárlabda készülhet bőrből, elég sok Jordan termék is bőr. A legtöbb vulkanizált gumiból készül, így a felhasználhatósága is bővülhet a kültéri használhatósággal. A FIBA nemzetközi mérkőzésein játszanak Nike kosárlabdával, és 2017-től az NBA is Nike-ba borul.    

A vásárlók és az internetes megrendelők a minőség ismeretével és ismerőseik ajánlásával méltán válasszák maguknak a Nike focilabda és a Nike kosárlabda modelleket edzésre és mérkőzésekre. 

GARANCIA
icon box1 15 NAPOS CSERE ÉS PÉNZVISSZAFIZETÉSI GARANCIA!
Személyes átvétel
icon box2

SZEMÉLYES ÁTVÉTELI LEHETŐSÉG 600 HELYSZÍNEN.

Bővebb információ

házhozszállítás
icon box3

INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁST BIZTOSÍTUNK 15.000.- Ft felett