sportdivat

Több ezer termék kedvenc márkádból

Nike Kesztyű

A kesztyű a kézre felhúzott ruhadarab, amelyet az emberek már ősidők óta használnak a hideg ellen és a kezük védelmére.

Az ókorban viselt kesztyű még egyujjas volt, a görögök és a rómaiak is munkaeszközként használták. Az egyiptomiaknál ékszerként szolgált. A 7. században már megjelent a nyugat-európai királyi udvarokban is, így a hatalom, a méltóság és a gazdagság jelképe volt. A 10.-11. században kezdett el szélesebb körben elterjedni. A 13. században már a nők viseletéhez is hozzátartozott a könyékig érő kesztyű, amely lenvászonból vagy selyemszövetből készült.

A középkorban nagy szerepe volt a kesztyűnek, mert az uralkodó kesztyű átadásával hatalmat és rangot is adományozhatott. A reneszánsz korban a kesztyű a jólöltözöttség jelképe lett. A 16. században aztán teljesen általánossá vált a kesztyű viselete, majd a 19. század 40-es éveiben bevezették a kesztyűk egységes mértékrend szerinti gyártását.

A kesztyűk anyaga lehet bőr, pamut, gyapjú, különböző szintetikus fonalak. A kesztyűk méretét a tenyér szélessége szerint számozzák, a méretet az a szám jelzi, ahány centiméter széles a tenyér. Vannak olyan gyártók, akik az S,M,L,XL,XXL nagyságjelölést alkalmazzák.

A Nike kesztyű - hasonlóan a sapkához – utcai viseletre és sportolásra is használható. Az utcán viselt nike kesztyű általában pamutból és szintetikus anyagból van, sűrű kötésű.

A sportolásra – például futás, futball – is használt edzőkesztyű szintetikus anyagból készül, DRI-FIT nedvességelvezető technológia felhasználásával.    

A vásárlók és az internetes megrendelők a minőség ismeretével és ismerőseik ajánlásával méltán válasszák maguknak a Nike kesztyű és edzőkesztyű modelleket sportolásra és utcai viseletre. 

GARANCIA
icon box1 15 NAPOS CSERE ÉS PÉNZVISSZAFIZETÉSI GARANCIA!
Személyes átvétel
icon box2

SZEMÉLYES ÁTVÉTELI LEHETŐSÉG 600 HELYSZÍNEN.

Bővebb információ

házhozszállítás
icon box3

INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁST BIZTOSÍTUNK 15.000.- Ft felett