sportdivat

Több ezer termék kedvenc márkádból

Méret:

Kosárlabda cipő

Kosárlabda cipő

Nike kosárlabda cipő - Kosaras cipő

A Nike a 80-as évek elején már próbálkozott a kosárlabda berkeibe bekerülni sportszermárkaként, de helyzete még nem volt meghatározó ebben a sportágban. 1984-ben megtört a jég, amikor az NBA akkori feltörekvő nagy sztárjával – Michael Jordannel - karöltve elindított egy napjainkig is világhírű modellt, a Nike Air Jordan-t. Először piros-fekete színben gyártották a Chicago Bulls színeit követve, az első 3 évben Olaszországban. 1988-ban új logó került a cipőre, a „Jumpman”, amely Jordan ugró sziluettjét ábrázolta. 1989-ben a világpiacon is megjelent az új széria. Szokás lett nem csak a sportra, hanem utcára is használni a modelleket.

 30 év alatt 29 szériát adtak ki ebből a Nike kosárlabda cipőből, minden évben felhasználva az új technológiákat és a külső megjelenésben használt innovációkat. Michael Jordan a sporttól való visszavonulása után üzletemberként maradt a brand további fejlesztésében és sikeres forgalmazásában.

Természetesen további aktív és közkedvelt játékosokkal is kooperált a Nike új és kicsit másabb szériák kifejlesztésében: ők Kobe Bryant és LeBron James. A nevükkel fémjelzett modellek már hasonló sikereket érnek el, mint a Nike Air Jordan.

A kosárlabda szerelmesei és művelői mind amatőr, mind profi szinten is szívesen használják a Nike kosaras cipők által nyújtott a láb kényelmét és tartását szolgáló minőségi kvalitásokat. A Nike kosárlabda cipők légtalppal készülnek, több modellben Zoom Air illetve Air Max légbetét van. Korábban csak magas szárral gyártották a boka tartása miatt, viszont folyamatosan megjelentek a félmagas szárú illetve alacsony szárú Nike kosaras cipők, amelyek bár kevésbé tartották a bokát, viszont gyorsabb sebesség elérésére adtak lehetőséget a játék során. A talp szintetikus anyagból, gumiból készül, amely nem hagy nyomot.

A Nike kosárlabda cipők felsőrészét először bőrből gyártották a minőségi elvárások miatt. A jobb szellőzés érdekében egy idő után kombinálták szintetikus, hálós anyaggal, amely a cipő rugalmasságát is megnövelte. Napjainkban a legtöbb Nike kosaras cipő már csak szintetikus felsőrésszel készül, amely tartósabb, mint a bőr és úgy biztosít stabilitást, hogy a cipő súlyát is szuper-könnyűvé teszi.

 A kosárlabda cipők kiválasztásába – mint a futballnál - már elég erősen beleszól az is, hogy melyik kedvenc játékosunk éppen melyik modellt „koptatja”. Nike cipőben szórja a kosarakat többek között Kobe Bryant, LeBron James, Kevin Durant, Blake Griffin, Carmelo Anthony.

A Nike kosaras cipők gyártásába sok új fejlesztést is bevonnak: Flyknit-technológia („zoknis” felsőrész), Flywire-technológia („lélegzés”), Lunarlon-talp (ütéscsillapító rendszer).

A töretlen népszerűség a Nike kosárlabda cipőknél sok közkedvelt modellt szült: Nike Air Jordan, Nike Kobe, Nike LeBron, Nike Hyperdunk, Nike Hyperfuse.

A játéktudást és a kedvenc kosarasok cipőválasztását követve, de a minőségi elvárásokat megtartva a Nike a vásárlók körében már a legkeresettebb a kosárlabdacipők vásárlása vagy internetes rendelése során.

Hölgyek esetében érdemes arra figyelni, hogy kosárlabdacipő választásánál ne férfi méretet válasszanak, mert a cipő kialakítása széles, ezért női lábra nem megfelelő!

GARANCIA
icon box1 15 NAPOS CSERE ÉS PÉNZVISSZAFIZETÉSI GARANCIA!
Személyes átvétel
icon box2

SZEMÉLYES ÁTVÉTELI LEHETŐSÉG 600 HELYSZÍNEN.

Bővebb információ

házhozszállítás
icon box3

INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁST BIZTOSÍTUNK 15.000.- Ft felett