sportdivat

Több ezer termék kedvenc márkádból

Miért annyira sikeres a Nike ROSHE ?

 

nike roshe white

 

 

Az utóbbi néhány év egyik Nike sikermodellje az utcai cipők körében a Nike ROSHE. Az egyszerű, de mégis elegáns stílus hamar belopta magát a Nike kedvelők szívébe és lábára.

2010 őszén elindult a tervezés, hogy a 2011 őszi szezonra egy alacsonyabb árú, de exkluzív Nike cipő kerüljön forgalomba. A koncepció egy könnyű és elegáns, de a Nike futócipők tulajdonságaival rendelkező cipő megtervezése volt, amely kellő szabadságot ad a lábnak.

A modell egy japán Zen mesterről „Roshi”-ról lett elnevezve, de jogi okokból Roshe-ra kellett megváltoztatni. A lehető legegyszerűbb tartást kapta a cipő, sarok támogatást és könnyű párnázatot.

 

nike futócipők

 

 

A talpon lévő waffle mintázat a természetes mozgást segíti elő. A talpbetét a friss mezítlábas kerti séta érzetét adja. A cipő használható zoknival és mezítláb is. A talp profilja egyszerre komoly és játékos. A színeket és a formákat a meditáció közben átélt érzés inspirálta.

A tervezés időszakában 16 féle talpat és 50 féle felsőrészt próbáltak ki a végleges változat eléréséhez. Az eddigi talpszerkezet (párnázott talp és gumi alsó) újításaként egy speciális EVA vegyület segítségével egyszeri kiöntéssel oldották meg a talpat, ez a megoldás környezetkímélőbb is lett. Puha, de tartós lágy gumi lett az eredmény. A tesztelésnél futócipőként tesztelték, hogy keményebb erőpróba érje, de átment a vizsgán. Így már nyugodt szívvel lehetett utcai cipőként forgalomba helyezni.

 

nike sportcipők

 

 

A modell hatalmas sikert ért el, sikerült alacsonyabb áron forgalmazni és a cipőnél használt újítások is azonnal meggyőzték a vásárlókat. Az évek folyamán több modell is megjelent és jelenik meg folyamatosan. Ilyenek például a Roshe Run, a Roshe One, a Roshe Two, a Roshe LD-1000, a Roshe Flyknit, a Roshe Hyperfuse, a Roshe One Slip vagy a Roshe Tiempo.

 

roshe flyknit

 

 

Kortalan és mindkét nem szívesen viseli a lábán tavasztól őszig, illetve egy-két speciális modell télen is hordható. A modell sikerét tükrözi a 2011 óta eladott Nike Roshe cipők bődületes mennyisége az egész világon.

Tudd meg, mi kell ahhoz, hogy motivált futó legyél !

 

futás

 

Sok futó azzal tölti a téli időszakot, hogy egy edzéstervet követve felkészíti magát a tavaszi és  nyári eseményekre. Ez egy kiváló módja annak, hogy a hideg és a nedves hónapokban motivált maradj ! De miután elérted a célodat nagyon könnyű visszaesni, és elveszíteni azt a fittséget, amelyért eddig olyan keményen megdolgoztál.

Az egyik opció az lehet, hogy regisztrálsz egy másik futóversenyre, de ha már kitűzted a céljaidat - még akkor is néha kicsit üresnek érezheted magad. Olvasd tovább ötleteinket, ha versenyképes módot szeretnéd fenntartani a fittségedet....

Fuss rendszeresen !

Az edzés terved szerint a rendszeresség lenne a lényeg - ám tudjuk nem olyan könnyű ezt betartani - ezért inkább azt javasoljuk, hogy építsd be a futást az ütemtervedbe, és úgy tekints rá, mint egy " találkozóra ". Ha a motiváció harc számodra, akkor miért ne köthetnéd össze a barátoddal való találkozást egy kis futással ? Így nem csak, hogy új lendületet kapnál, hanem még egy kis szellemi támogatást is !

Futhattok együtt például a közeli parkban, ha van a városban salakos pálya akár ott is, de számításba jöhet még az erdei futás is a friss levegőn.

 

futás parkban

 

Folyamatosan teszteld magad !

A nehéz edzést követően elengedhetetlen egy kis szünet, hiszen mind fizikailag, mind pedig szellemileg regenerálódnod kell. Ám  ha nem akarod elveszíteni a fittségedet, akkor csak néhány hetet engedélyezhetsz magadnak. Gondoskodj róla, hogy kihívásokkal teli futásokban vegyél részt, amelyek támogatják a versenyidőszakra való felkészülésedet, akár szünetek beiktatásával is.

Ellenőrizd a sebességed, a távolságot, a pulzusszámodat egy erre alkalmas okoseszközzel, pl. egy GPS futó órával.

 

hegyi futás

 

Figyelj oda a táplálkozásodra !

Győződj meg róla, hogy a megfelelő ételekkel látod el szervezetedet, a megfelelő időben. Egy jól táplált emberi szervezet energiával teli, és kész arra, hogy bármit kibírjon ! Nem kell bonyolult dolgokra gondolni: tartsd magad távol a hóbortos diétáktól, készíts egy edzés előtti és utáni táplálkozási stratégiát, valamint tartsd fenn a szénhidrátok, a fehérjék és a zsírok egészséges egyensúlyát a nap folyamán.

 

tudomány és sport

 

Dolgozz a rugalmasságodon !

Nem győzzük elégszer hangsúlyozni, hogy mennyire fontos a nyújtás. Naponta görnyedünk az íróasztal mögött, de ennek ellenére elvárnánk testünktől, hogy edzés alatt az izmaink képesek legyenek minden irányban mozogni. Ez sajnos sérüléshez vezet !

Az izmok nyújtása biztosítja, hogy teljes mozdulatokat hajthassunk végre, illetve az izmok a leghatékonyabban működjenek, ennek eredményeképpen nagyobb esély van a futó teljesítmény fenntartására.

Nézd meg Nike futócipő akciónkat !

Forrás: Guides.wiggle.co.uk

Kíváncsi Ön is, hol gyártják az eredeti Nike cipőket ?

eredeti nike

 

 

A Nike gyáraival kapcsolatban több tévhit is kering a világ különböző tájain az emberek között. Főleg az eldugott ázsiai gyárakról és a gyermekfoglalkoztatásról szólnak a hírek, de ezek természetesen nem igazak. Az összes földrészen találhatóak üzemek, ahol a Nike cipők, a Nike ruházat vagy a Nike kiegészítő termékek készülnek. Globálisan 42 országban található 620 gyár, ahol 1.041.646 fő munkaerőt foglalkoztatnak. A gyárakban megosztva készítik a termékeket, Nike cipőket például csak 15 országban gyártanak.

 

nike warehouse

 

 

Az üzemekben a gyártósor és az alapanyagok a minőségi elvárásoknak megfelelően ugyanazok, így tartható az egész világon a megszokott Nike minőség.

A Nike cipők gyártásával foglalkozó gyárak Észak- és Dél-Amerikában, Ázsiában és Európában is működnek. Az amerikai kontinensen Argentínában, Brazíliában, Mexikóban és az USA-ban találhatóak. A legtöbb gyár Ázsiában települt – hasonlóan a más termékekkel foglalkozó cégeknél – a legjobb üzemeltetési kondíciók és lehetőségek miatt. Nike cipőgyár található Kínában, Indiában, Indonéziában, Japánban, Dél-Koreában, Sri Lankán, Taiwanban, Thaiföldön és Vietnámban.

Európában két országban, Boszniában és Olaszországban van Nike cipő gyártásával foglalkozó üzem. Itt az exkluzívabb, inkább bőrből készült modelleket gyártják, amelyeket szinte csak az USA-ban forgalmaznak.  

A cipők gyártási helyéről a dobozon és a Nike cipő nyelvében vagy a belső részen található címkéről informálódhatunk. Mindig a „Made in” feliratban található a gyártó ország neve.

 

original nike

 

 

 

Meg kell még említeni a Nike tulajdonában lévő márkák gyárait, amelyek a Nike Bauer, a Cole Haan, a Hurley és a Converse.  A Nike Bauer a jégkorongsporttal foglalkozik, így a gyárak az USA-ban, Kanadában és Oroszországban üzemelnek.

Nike gyár

 

A Cole Haan felsőkategóriás alkalmi cipők gyártásával foglalkozik. Gyártása csak az USA területén folyik. A Hurley divatcipőit az USA-val együtt 15 országban gyártják, nagyobbrészt ázsiai gyárakban. A Converse cipőit is főleg Ázsiában készítik. Kínában, Indonéziában, Taiwanban és Vietnámban találhatóak gyárak, de Dél-Afrikában is üzemel.

A Nike globális gyárhálózatának segítségével az egész világon ugyanazon minőséggel és a nemzetközi megjelenési időszakokat betartva tudja eljuttatni bármelyik országban lévő raktárába illetve márkaboltjába cipő termékeit.

Ismerje meg a Nike Zoom Vomero 12 futócipő tulajdonságait

 

2017-re újratervezték a Zoom Vomero-t, miközben ugyanazt az ígéretet tették, hogy puha és plüss kipárnázást biztosítanak ennek a cipőnek. Az ez évi verzió egy újratervezett felső résszel, a korábbi Vomero modellekre jellemző párnázási tulajdonságokkal, és egy már bizonyított a fantasztikus Lunarlon és Air Zoom technológiák ötvözésével készült.

Miután felveszi valaki ezt a cipőt, először érdemes tesztelni, milyen rugalmas a középtalp anyaga. A cipő talpán számos horony található, amely biztosítja a cipő hajlékonyságát.

 

Nike Zoom Vomero 12

 

 

Felhúzva a cipőt azonnal érezhető a felső rész plüss anyagának kényelme. A cipő vastag és plüss van a sarok és a nyelv területén, amely kényelmesen átöleli a középső lábujjakat.

A párnázás puha, és azonnal észrevehető, hogy vastagabb a saroknál, mint a lábfejnél. A Vomero elülső része vékonyabb kialakítású a sarokhoz képest. Az idei modellben a kiegyenlítés 12 mm-ről 10 mm-esre változott.

Ez egy nagyon kényelmes cipő, amely sok szempontból is lenyűgözi az embert.. Nyilvánvaló, hogy a Nike nagy erőfeszítéseket tett az egyik legpengébb cipőjének újratervezésébe.

 

Nike Zoom Vomero

 

 

A korábbi verziókkal összehasonlítva, azt hiszem sikerült megtartaniuk a Vomero-ban azokat a tulajdonságokat, amelyeket az emberek kedvelnek, és éppen ezért gondolom azt, hogy a korábbi verziók rajongói tábora meg lesz elégedve ezzel az új modellel.

A középső rész lágyságának és a nagyon kényelmes felsőrésznek a kombinációja teszi azt lehetővé, hogy ez a cipő képes az illeszkedés lezárására, ami biztosítja a cipő nagyszerűségét.

 

nike futócipő

 

 

Sokak számára ez a férfi vagy Nike női futócipő nagyon jó szolgálatot fog tenni a mindennapos nagy futásteljesítményű napi edzések kivitelezéséhez.

Következtetés: A Nike Zoom Vomero 12 a Nike egy újratervezett cipője, amely az egyik legpompásabb modellje. Ez egy párnázott és kényelmes futócipő - egy nagyon kényelmes felsőrésszel ellátva, amely egy egyedülálló szegéllyel is rendelkezik. Akár évek óta hűséges ehhez a modellhez, vagy éppen első alkalommal próbálja ki, azt hiszem, elégedett lesz mind a kényelmével, mind pedig a párnázottságával.

Sportruházat vásárlás előtti tanácsok

Nike textil technológiák

 

nike ruházat

 

A Nike különösen odafigyel a ruházati termékeknél a használat közbeni teljes komfortérzet megtartásához. A bőr lélegzését, a jó szellőzést, a jó hőháztartást, a víz- és szélállóságot az adott szezonok modelljeinél mindig szem előtt tartja.

A legtöbbször előforduló technológia a DRI-FIT. A Nike DRI-FIT egy nagy teljesítményű, mikroszálas poliészter szövet, amely mozgás közben az izzadtságot a testről a szövet felületére szívja, ahonnan elpárolog. A sportolókat szárazon és kényelemben tartja. A kompressziós DRI-FIT anyagú termékeknél stratégiailag elhelyezett ventilátor zónák vannak, amelyek a levegő áramlásával hűtik a testet. A DRI-FIT UV modellek 30-as faktorú napvédelemmel rendelkeznek. A NIKE PRO sportruházati termékek DRI-FIT szövettel készülnek, ezáltal szárazon, hűvösen és szabadon tartják a sportoló bőrét.

DRI-FIT

A kültéri sportolásnál – például futball, kosárlabda – használatos a Nike Shield és Nike Hypershield technológiával készült sportöltözet, amely különböző mértékben szél és esővédő. A szövetek között természetesen DRI-FIT szövetek is vannak a légáteresztés és verejték elvezetése miatt. Különböző szintű védelmet biztosít a két szövet: a Nike Shield szélálló és vízlepergető, a Nike Hypershield szél és vízálló. A Nike Hypershield szövetnél a tömített varratok teljesen kizárják a hűvösebb időjárás elemeit.

Nike Hypershield

A Nike Aeroloft technológiával készült termékek inkább a futók körében ismertek. Hűvösebb körülmények között melegen tartják a sportolót. Szigetelő panelek vannak kombinálva lézerrel vágott lyukakkal, így egyszerre tartja bent a hőt és tud szellőzni. A mozgás megkezdésével ezek a funkciók rögtön aktivizálódnak. A Nike Aeroloft áttörést jelent a széles spektrumú sportolói igények és az időjárási körülmények között.

Nike Aeroloft

 

Nedves és hideg idő esetén ajánlhatóak a STORM-FIT technológiával készült sportruházatok. Ultrafinom  mikroszálas poliészter van egyesítve rendkívül légáteresztő kis lapocskákkal, amely teljes védelmet nyújt a víz és a szél ellen. Komoly sportolók használják ezeket az exkluzív vízálló anyagból készült termékeket hideg, szeles, esős időben. A legismertebbek a Nike Golf termékcsaládba tartozó kabátok, nadrágok, sapkák.

STORM-FIT

 

Bármilyen hideg időjárás esetén a legideálisabb szigetelés a THERMA-FIT technológiával készült sportruházat. Egy kettős csiszolt mikroszálas gyapjú, ami bent tartja az energiát és ellenáll a hőveszteségnek. Minimális súlyával maximális szigetelést ad a hideg és a szél ellen. Egy réteggel képvisel egy többrétegű rendszert, így a hőmérséklet csökkenésénél nem kell még ráöltözni. Mivel gyapjú anyagból készül, így kényesebb a tisztítása. Oda kell figyelni, hogy gépi vagy kézi mosás esetén csak hideg vízzel tisztítható, fehérítő használata tilos, száraz tisztítás nem alkalmazható, nem vasalható és gépi szárítás is csak alacsony fokozaton ajánlatos. THERMA-FIT technológiával készülnek kabátok, pulóverek és kesztyűk.

                               THERMA-FIT


A Nike fokozottan ügyel minden időjárási körülmények között a sportolók mozgás közbeni kényelmére és az elemek elleni védelemre. A legtöbb sporthoz megtalálható beltéri és kültéri használatra minden évszakra a keresett Nike sportruházat.

VÁLASZD SZÁMODRA A LEGMEGFELELŐBB NIKE CIPŐT!

nike technológia

 

A NIKE cipő technológiák

A Nike mindig híres volt arról, hogy egy cipő használata közben mindig a láb komfortérzete legyen az előtérben. Minden évben újabb és újabb innovációk bemutatásával igyekszik maximalizálni a kényelmet.

A legismertebbek a különböző párnázási rendszerek. Az úttörők: Nike Air, Nike Air Max, Nike Air Zoom és Nike Shox.

A legelső kifejlesztett technológia a Nike Air. Egy kemény, de ugyanakkor rugalmas kapszula belsejébe túlnyomásos gáz kerül, amely erő hatására tömörül, majd újra visszanyeri az alakját. Beépítése a talp alatt a sarok vagy a lábfej elülső részén, esetleg mindkét helyen történik.

nike air zoom

A Nike Air Max technológia hasonló, mint a Nike Air, de annyi különbséggel, hogy látható és nagyobb mennyiségű gázt tartalmaz. Maximális tompítást tud végrehajtani a saroknál, de több modellnél teljes hosszúságú rezgéscsillapítást is biztosít. Fontos funkció még, hogy teljes mértékben elveszi a terhelést, amely a gerincet érné.

 

air max technológia

 

Könnyű, szuper-érzékeny és ultra vékony légbetét a Nike Air Zoom. Közelebb hozza a lábat a talajhoz, alacsonyabb profilban biztosítja a rezgéscsillapítást. Két szövetréteg, amelyet több ezer függőleges szál köt össze, belül a szálak körül túlnyomásos gáz van betöltve. Kiváló hatású párnázottságot hoz létre nyomás hatására, vékony kivitele a cipőt is könnyíti.

nike cipők

 

A Nike Shox technológia a saroknál látható oszlopszerű csillapítási rendszerrel dolgozik. A rendszer úgy működik, mint egy rugó. Elnyelik az erőhatást, majd újra visszanyerik stabil állapotukat. Nagymértékben csökkenti a sérülésveszély lehetőségét.

nike shox

Az újabb technológiák közül az egyik legkedveltebb a Nike Free. Szimulálja a mezítlábas futás hatását és szétosztja a talpon a lábat ért rezgéseket, csökkentve a lábat és a térdet ért nyomást. A talpon mélyen szegmentált barázdák segítségével utánozzák a mezítlábas érzetet. A lábujjak természetes fogást kapnak, így létrejön a teljes stabilitás és könnyű mozgékonyság.

nike free

 

A kedvencek között van már az űrtechnológiából átvett LunarLite technológia. A könnyű, de nagyteljesítményű habosított párnázás az egész talpra szétterjeszti a lábat ért nyomást és lecsökkenti. Az egyik legjobb rezgéscsillapítású hatást tudja kiváltani.

LunarLite

A cipők felsőrészénél is található több innováció, amely segíti a láb minél nagyobb kényelmét. Az új Nike Flyknit technológia fonalak és szövet variációja, amely pehelysúlyú és formatartó. A felsőrész egy darabból áll, második bőrként funkcionál. Ultrakönnyű súlyt ad a cipőnek. Minimalista kialakítással maximális komfortérzetet biztosít.

Flyknit

 

A felsőrész megerősítésére kifejlesztett Flywire technológia már megtalálható a legtöbb sportcipőnél. A nagy teljesítményű, többszálas fonalból sodort folyadékkristályos polimer kábelek nagyon erősek és rendkívül rugalmasak. Jobb tartást biztosítanak a lábnak és a szakítószilárdságot is erősítik a fűzőknél. Ez a technológia akár 50%-kal is csökkentheti a cipő súlyát.

Flywire

 

A Nike cipők felsőrészénél több olyan technológia is megtalálható, amelyeket a textileknél már alkalmaznak. Ezek a technológiák megtalálhatóak a ruházati technológiák leírásánál.

Nike RN Motion Flyknit

 

Kezdjük azzal, hogy mit is jelent a " Nike Free RN Motion Flyknit” cipő neve részletesebben?

A „Free RN” rész azt jelenti, hogy a cipő a " Free cipők trendvonalát " képviseli, és futásra tervezték (RN), nem pedig általános viseletre.

A „Motion” rész azt jelenti, hogy a cipő talpa egyedülállóan háromszögekből áll, és nem a szabványos rácsos alakzatból, mint más Free cipő esetén.

Ez a háromszögből álló talp ad a cipőnek egy kicsit nagyobb rugalmasságot / mozgást a szabványos szabad talppal szemben. Végül a „Flyknit” a cipő nevében a Nike rugalmas szövet felsőrészét jelenti.

Hogyan működnek ezek a funkciók együtt egy futócipőben ? Vajon ez a cipő a valódi " Nike Free futás " élményét nyújta a sportolók számára ? Vizsgáljuk meg alaposabban ezt a remekművet.

Nike Free RN Motion Flyknit általános információk

Ez a cipő kellően rugalmasan mozog, flexibilis a földön, mintha nem is viselnénk a cipőt. A Free cipők fejlesztése teszi ezt lehetővé, amely már közelebb van ahhoz a célhoz a folyamatos új technológiákkal, amit a Nike szeretne elérni. A Flyknit felső része kombinálva a háromszög-csillagos talppal teszi ezt a cipőt az egyik legrugalmasabb Nike futó cipő a piacon.

 

nike futó cipő

 

Nike Free RN Motion Flyknit  talp jellemzői

Ez a háromszög alakú csillagokból álló minta úgy néz ki, mint egy egymáshoz csatlakoztatott háromszögekből álló hálózat, melyet a Nike mérnökei úgy fejlesztettek ki, hogy a lábnak a természetes futás élményét nyújtsák.

Ezt a Nike futócipőt viselve a sportoló úgy érezheti - egy szuper rugalmas cipőt hord, amely teljesen azonosul és egybeolvad a futófelülettel.

Nike Free RN Motion Flyknit felsőrész

A cipő felső része nagyon kényelmesre lett kialakítva és könnyű belebújni, mivel nincs benne cipőnyelv, sem pedig varrások vagy ragasztott részek ezzel azt az érzetet keltve, mintha nem is futócipőt viselnénk.

Kinek ajánlott ez a cipő ?

A Nike RN Motion Flyknit-et a a napi edzésre tervezték futók részére, akik a kényelmes és természetes futás élményét keresik. A Flyknit felső része egy forradalmian új talppal párosul, és a cipő hajlékonysága révén igazodik a legigényesebb futók lábához is.

Forrás: runningshoesguru.com

nike IC

Sok szülő életében eljön a gyermek sportág választása, amely a fiúk esetében legtöbbször a futball. Ilyenkor a szükséges ruházat, védőeszköz és cipő beszerzése a legnagyobb prioritás. A cipőknél nem mindegy, hogy milyen talajra keresünk megfelelőt, mert a terembe, a műfűre és a kinti füves pályára más és más talpú cipőre van szükség.

A márka futballcipőinél széles a paletta gyermek modellekben is. A legnagyobb kereslet a Nike teremcipők iránt van, amely a modellnév után az IC megnevezést is magában foglalja.

A sima talp nem hagy nyomot a borításokon. Parkettán vagy porózus talajokon használható. Testnevelés órákon is elterjedt a fiúknál. Fontos, hogy utcai viseletre már ne fogjuk be, mert a funkciója és kialakítása alapján csak teremben használható, így a garanciáját is elveszítheti a nem megfelelő használat miatt.

A kedvenc modellek a Bomba, az Elastico, a Hypervenom, a Magista és a Tiempo. A felsőrészek kialakítása változó, van bőr (Tiempo), műbőr (Bomba, Magista) és szintetikus anyagú (Elastico, Hypervenom). A fűzés elhelyezkedése is változó, mert szimmetrikus és aszimmetrikus fűzési rendszerrel is készülnek ezek a modellek. A klasszikus a szimmetrikus fűzés, az aszimmetrikus fűzés pedig nagyobb felületet hagy a cipőn a labdakezeléshez és a pontosabb lövéshez.

A választást meghatározza még – főleg a gyerekeknél – a kedvenc játékos lábán a mérkőzéseken vagy a reklámokban látható cipőmodell. Ronaldo, Neymar, Ibrahimovic, Rooney, Iniesta és Pique személye is beleszólhat a gyermek által kívánt lábbeli kiválasztásába.

 

nike gyerek cipő

Kis hazánkban nagyon sok iskolában már műfű borítású pályák is találhatóak az udvaron, illetve sokszor műfüvön vezénylik le az edzést az edzők a gyerekeknek a különböző kluboknál. Ezáltal az ilyen pályára használható műfüves cipőkre is nagyobb kereslet van, mint korábban. A teremcipőhöz képest a talpszerkezetben van különbség. A talpon multifunkcionális és rövid gumi stoplik helyezkednek el, amelyek a keményebb műfüves talajon teljes mértékben biztosítják a jó tapadást.

A felsőrészek ugyanolyan kivitelezést kapnak, mint a teremcipőknél. A Nike modelleknél is ugyanaz mondható el, általában ugyanazok kaphatóak műfüvesben, mint teremcipőben, és a sztárok által viselt cipőknek is megvan a műfüves változata. Mivel a talprészük speciális, így felhívjuk a szülők figyelmét, hogy csak a funkcionális használatra vásárolják, utcai viseletre ezt sem ajánljuk. A műfüves cipők megnevezése a TF megjelölést is tartalmazzák.

nike terem cipő

 

A stoplis cipők már a komolyabb játékhoz, természetes füves talajra ajánlottak a tavaszi, a nyári és őszi hónapokra. Mint a műfüves cipőknél említettük, itt is a talpszerkezetben vannak különbségek a többihez képest. A Nike modellek változatlanul ugyanazok, mint a korábban bemutatott teremcipőknél és műfüves cipőknél.

nike gyerek focicipő

Amire figyelni kell, az a stoplifajták jelölése a modellnevek után.

Az FG jelölés a hagyományos 12 mm-es első stoplik és a 14 mm-es hátsó stoplik elhelyezkedését jelenti. Enyhén ázott talajon is használható.

A HG jelölés a kimondottan kemény talajra alkalmas cipőkhöz tartozik. A stoplik alacsonyabbak, viszont több van belőlük a jobb kapaszkodás miatt.

Az AG jelölésű cipő minden szilárd talajú pályán használható (salak, műfű, fű), de legideálisabb a salakos pályán.

Az SG jelölésű cipők puha talajra, elsősorban a téli hónapokban használhatóak. Ismertetőjegyük a cserélhető, csavaros stoplik. Gyermekeknél ez a fajta cipő annyira nem keresett.

A szülők figyelmébe ajánljuk, hogy feltétlenül a lábméret pontos tudatában vásároljanak nike futballcipőt, mivel itt pontosan illeszkedni kell a cipőnek a lábhoz a sport teljes élvezhetőségéhez.

nike női cipők

A trendek követése az öltözködésben legfőképp a hölgyek stílusában észrevehető.

A Nike cipő választásában is az aktuális év divatszínei a legkeresettebbek. 2017-ben a 80-as évek vidám, könnyed színei, konkrétabban a sárga, a kék, a zöld és a rózsaszín árnyalatai a legkelendőbbek. A Nike cipők területén a vásárlásnál az elsődleges szempont a ruházat színéhez igazított lábbeli, legyen utcai cipőről vagy sportcipőről szó.

Az utcai cipők közül minden évben közkedvelt az Air Max, a kicsit fiúsabban öltözködő lányok körében az Air Force és az Air Jordan utcai változatai.
Idén viszont a könnyedebb illetve a retro stílusú minél színesebb modellek a legmenőbbek. Vezető pozícióban vannak a Roshe One és Roshe Two modellek változatai, amelyek ultrakönnyű felsőrésszel és nagyon kényelmes talppal és talpbetéttel rendelkeznek.
 

roshe two

 

Mellettük szól még, hogy a legnagyobb színválasztékban a Nike Roshe cipők kaphatóak.

 

roshe one

 

A retro stílusú cipők között találhatunk a 70-es és 80-as évek futó- és teniszcipőinek mai modern utcai változatait.  

Ide tartoznak a Huarache, a Cortez, a Genicco, a Tennis Classic és az Air Pegasus utcai változatai. A könnyű felsőrész (a neopréntől a Flyknit technológiájú szőtt felsőig) jó szellőzése és a talpak rugalmassága emeli a cipők minőségét a szintén tág színválaszték mellett.

 

cortez

 

A női Nike sportcipők közül a legkeresettebbek a futó-, a fitnesz- és a teniszcipők.

A 2017-es divatszínek itt is nagyban befolyásolják a választást, de a funkció miatt már fontosak a cipőben lévő technológiák és a minél könnyebb súlyú kivitelezések is. A futócipők abszolút királya a hölgyek körében még mindig a Nike Free. Kiváló szellőzése, ultrakönnyű felsőrésze és a flexibilis talp rabul ejtette a nők szívét. Na és a színválaszték: a legnagyobb kínálat ennél a modellnél van.

A kedvencek közé tartozik még a LunarGlide, ami a LunarLon talpszerkezetével a legkiválóbb rezgéscsillapítással rendelkezik. A légtalppal vagy légbetéttel ellátott modellek állnak még a kereslet középpontjában, mint például az Air Pegasus, a Zoom Vomero, az Air Max 2017 vagy a Zoom Structure. A habosított talpú cipők közül a Dual Fusion és a Flex modellek vannak még előtérben, mellettük még a jó ár-érték arány is szólhat.

air max 2017

 

 

A fitneszcipőknél az erős talp és az abszolút könnyű felépítés a legnagyobb erény, a jó szellőzést is megemlítve. A Free cross változatai, a Zoom Air és LunarLon talpszerkezetes modellek, a férfiaknál is közkedvelt Metcon és Zoom Fit, és nem utolsó sorban a Studio Trainer a legtrendibb fitnesz modellek. A konditermi edzések, a táncos tornák jó minőségű, tartós talppal gyártott cipőket igényelnek, és ha a színük is passzol a fitneszruházathoz, akkor a hölgyek nem gondolkodnak sokat a vásárlásnál.

 

zoom air

 

A tenisznél ugyanaz a helyzet, mint a férfiaknál. A sport nagy kedvencein látott modellek előnyt jelentenek a cipő beszerzésénél. Bár még megemlíthető az, hogy sokan ragaszkodnak a tenisz tradicionális színéhez is, a fehérhez. A Vapor és a Court modellek mellett az Air Max és a Lunar modellek is elég keresettek. Serena Williams és Maria Sharapova által viselt modellek előnyben.

Az utcai divat világában és a sportvilágban is a vezető márkák között képviseli magát a Nike a hölgyek körében is.

férfi nike cipő

A kérdés az, hogy mit jelent a trendi a férfiaknál és mit jelent a Nike számára. Divatos, színes, vagány, mindenki által kedvelt? Utánajártunk, talán sikerült is megfejteni.

A Nike cipők trendiségét érdemes több területen is megvizsgálni. Az utcai cipők és a ténylegesen sportra (futás, fitnesz, futball, kosárlabda, tenisz) használt Nike futócipők között nagy különbségek vannak. Az utcai cipőknél valójában az aktuális divatszínek, formák vagy a megszokott modellek újabb kiadásai határozzák meg az aktuális trendet.

nike férfi cipő

A férfiaknál az örök „number one” minden évben az Air Max. Lehet bármilyen az aktuális évben, abszolút favorit. Közkedveltek még a korábbi sikeres modellek, amelyek minden évben kapnak valamilyen ráncfelvarrást. Ide sorolhatóak az Air Force 1, a Huarache, az Air Jordan utcai változatai, a korábbi nagy kedvenc Cortez, a tradicionális Blazer és Tennis Classic.

 

nike cipő férfiaknak

 

Feltörekvő pozícióban van a Roshe One és Roshe Two minden modellje, illetve az oldalágon kinőtt, de hasonló stílusjegyekkel bíró Tanjun és Kaishi is.

Az eddig felsorolt modellek választása mellett még a pluszban szerepeltetett Nike technológiák is közbeszólhatnak. A Flyknit technológiájú felsőrész, a Flywire megerősítés, a Lunarlon talp vagy az Air Zoom légbetét vonzó lehet a férfiak szemében.

A sportcipők trendiségét a férfiaknál a legjobban a kedvenc sportolón látott modellek határozzák meg, bármilyen évet írunk. Mivel itt már nagyon fontos a megfelelő funkcióra való felhasználhatóság is, így a cipőkben lévő technológiák is előbbre valóbbak, mint a kinézet.

 

nike cipő webáruház

 

Több sport ismert művelőin is látunk interjúkon vagy edzésen különböző fajta futócipőket, ezeket azonnal el kezdik keresni a boltokban és az online áruházakban is. Érdekes módon – bár trendi – az Air Max 2017 kereslete alacsonyabb, mint más modellek. Ez köszönhető talán a magas árfekvésnek és a cipő nehezebb súlyának (futásnál ez a tulajdonság azért elég fontos). Minden évben közkedvelt modellek az Air Zoom Pegasus, a Zoom Vomero, a Zoom Elite, a Zoom Structure és a LunarGlide. A legtrendibb modell a Nike Free, amely flexibilis talpával és ultra könnyedségével abszolút hozza a mezítlábas futás élményét.

A fitnesztermekben használt edzőcipők közül a trendi modellek az alacsony profilú, lapos – de kényelmes – talpú, jól szellőző és strapabíró változatok. A Metcon, a Zoom Fit és a Zoom Speed változatai a legkeresettebbek.

A futballcipőknél a legészrevehetőbb, hogy a játékosok (Ronaldo, Neymar Jr, Iniesta) által használt modellek határozzák meg a trendeket. A Hypervenom, a Mercurial és a Tiempo minden évben visszatér újabb és újabb innovációkkal.

 

hypervenom

 

A kosárlabda cipők modelljei közül a Michael Jordan, Kobe Bryant, Kevin Durant és LeBron James kollekciójába tartozó cipők a legkeresettebbek, de 2017-ben trend lett a Hyperdunk, a Prime Hype és az Air Max változataiban is játszani.

 

nike air max férfi cipő

 

A teniszcipőknél is észrevehető a „láttam egy sztáron” trend, Roger Federer és Rafael Nadal modelljei vezetik az eladási listákat. A Vapor és a Court elég keresett, de az Air Max és a Lunar modellek is előtérben vannak a bennük lévő minőségi technológiák miatt.

A férfiak – bár nem ismerik be – ugyanúgy követik a trendeket a Nike cipőválasztásnál, akár utcai használatra vagy akár sportolásra keresik a megfelelő lábbelit.

1. oldal / 2

GARANCIA
icon box1 15 NAPOS CSERE ÉS PÉNZVISSZAFIZETÉSI GARANCIA!
Személyes átvétel
icon box2

SZEMÉLYES ÁTVÉTELI LEHETŐSÉG 600 HELYSZÍNEN.

Bővebb információ

házhozszállítás
icon box3

INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁST BIZTOSÍTUNK 15.000.- Ft felett